Κυριακή 17 Δεκ 2017

  Η Ύδρα - Επαγγελματικός Οδηγός - Αρχή 

ΒΛΥΧΟΣ

Ο Βλυχός είναι ένας πανέμορφος, παραθαλάσσιος οικισμός που βρίσκεται σε μια από τις πιο γραφικές περιοχές της Ύδρας με μαγευτική θέα και υπέροχα ηλιοβασιλέματα, που προσφέρεται για οικογενειακό τουρισμό.

Κατάλευκα εξοχικά σπίτια με μεγάλες ολάνθιστες αυλές απλώνονται μέχρι τους πρόποδες του λόφου πάνω από την παραλία.

Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν τα γραφικά παραθαλάσσια εκκλησάκια, του Αγίου Χαραλάμπους στο πλάτωμα της κορυφής ενός βράχου που αναδύεται από τη θάλασσα, των Αγίων Κάρπου και Παπύλου (1815) και της Αγίας Παρασκευής που δεσπόζει πάνω στον ψηλό θαλασσοδαρμένο βράχο δίπλα στην παραλία, προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα καταπληκτικής ομορφιάς.

Η οργανωμένη γραφική παραλία του Βλυχού με γκρίζα μικρά βότσαλα και πεντακάθαρα νερά, κατάλληλη και για μικρά παιδιά, είναι μια από τις ωραιότερες και δημοφιλεστερες παραλίες του νησιού.

Στο Βλυχό υπάρχουν δύο γραφικές παραθαλάσσιες ταβέρνες, η "Μαρίνα" και το "Ενάλιον"με φρέσκο ψάρι και παραδοσιακά φαγητά, καθως και αναψυκτήρια για καφε και ποτό.

Στο Βλυχό μπορείτε να φτάσετε πολύ εύκολα είτε με θαλάσσιο ταξί σε 5 λεπτά από το λιμάνι της Ύδρας είτε με τα πόδια μετά από μια όμορφη διαδρομή 40 λεπτών περίπου, ακολουθώντας ή τον παραλιακό δρόμο που περνά από τη Σπηλιά, το Αυλάκι και το Καμίνι ή τον εσωτερικό δρόμο που περνά πάνω από το Καμίνι και καταλήγει στο περίφημο θολωτό πέτρινο γεφύρι του Βλυχού, στην είσοδο του οικισμού.

Ο Βλυχός, με την ιδιαίτερη φυσιογνωμία του, είναι ο αγαπημένος προορισμός για όσους αναζητούν ήρεμες,
ξεκούραστες και ρομαντικές διακοπές.


Σπηλιά - Υδρονέτα Μανδράκι
Καμίνια Μπίστι
Βλυχός ¶γιος Νικόλαος
Πλάκες Βλυχού  

 

 

Designed & Hosted by: EmpNeusis