ΠΩΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΥΔΡΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ     ΔΙΑΜΟΝΗ     ΦΑΓΗΤΟ-ΓΕΥΣΗ     ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ     ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ      ΑΡΧΗ      Ελληνικά Αγγλικά  
   ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΑΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΥΔΡΑ      ΑΠΟ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΣΤΗΝ ΥΔΡΑ      ΤΟ ΝΗΣΑΚΙ ΔΟΚΟΣ
Μοναστήρια
 

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Ο παραλιακός δρόμος που πηγαίνει στο Μανδράκι, διακλαδίζεται στο Μανδράκι και με ένα χωμάτινο και ευκολοδιάβατο δρόμο ανηφορίζει προς τη γυναικεία Μονή του Αγ. Νικολάου, στην οποία φθάνει ο επισκέπτης μετά από διαδρομή περίπου 1 ώρας.

Στην αρχή η Μονή ήταν ανδρική και η ίδρυση της προσδιορίζεται κατά το έτος 1675 από άγνωστο Σκιαθίτη Ιερομόναχο. Βρίσκεται στο ύψωμα του βουνού Ομπόρι και απέχει ένα περίπου χιλιόμετρο από την Ι. Μονή της Αγίας Τριάδος.

Ο Ιερός Ναός είναι βυζαντινού ρυθμού με οκταγωνικό τρούλο και οι ιερές εικόνες του ξυλόγλυπτου τέμπλου, που είναι καινούργιο, τυγχάνουν παλαιές και σπουδαίας βυζαντινής τέχνης, αναγόμενες στον 17ο αιώνα.

Στους χρόνους της Τουρκοκρατίας και μετά την απελευθέρωση η Μονή παρουσίασε ακμή και πολλοί αδελφοί ασκήθηκαν και χαριτώθηκαν από την προστασία και ευλογία του Αγίου Νικολάου. Τότε δωρίθηκε  στην Ιερά Μονή το νησί Τρίκερι.

Μετά τον πόλεμο του 1940 η Μονή περιέπεσε σε παρακμή. Τελευταίος «πρόμαχός» της υπήρξε ο Υδραίος μακαριστός Ιερομόναχος Αρσένιος Βέτιμης, ο οποίος επί τριάκοντα περίπου έτη  μόνασε εκεί.

Το 1983 η Μονή που είχε ερημωθεί μετά το θάνατο του Ιερομόναχου Αρσενίου, μετατράπηκε σε γυναικεία,  οπότε με την ευλογία και την συμπαράσταση της Εκκλησίας άρχισε η καθολική ανακαίνιση της.

Ο ιερός ναός του Αγίου Νικολάου ανακαινίστηκε εξ ολοκλήρου, ενώ εξωραΐστηκαν και ευπρεπίστηκαν όλοι οι χώροι της Μονής κατά θαυμαστό τρόπο. Η ευλάβεια και η συνδρομή των Υδραίων και των λοιπών προσκυνητών στο ανακαινιστικό έργον της Μονής υπήρξε συγκινητική.


Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Ύδρας, 18040
Τηλέφωνο Μονής: 22980 - 52551
Ώρες επισκέψεων: κατόπιν τηλεφωνικής συνεννοήσεως  
Ημέρα πανήγυρις: 6 Δεκεμβρίου, εορτή του Αγίου Νικολάου

 

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ

Η διαδρομή από την πραλία της Ύδρας μέχρι το Μοναστήρι της Αγίας Τριάδας είναι περίπου 55 λεπτά. Στην παραλία ο πρώτος δρόμος (στην Alphabank) αριστερά οδηγεί στο γήπεδο και στη συνέχεια στην πευκόφυτη περιοχή της Μονής της Αγίας Φωτεινής. Από την Αγία Φωτεινή παίρνουμε ένα χωμάτινο μονοπάτι και μετά από λίγο φθάνουμε στον 'Μύλο', ένα πέτρινο κτίσμα του 18ου αιώνα, το οποίο αποτελούσε μονάδα παραγωγής επεξεργασίας σίτου. Σ' αυτό το σημείο ο δρόμος χωρίζεται σε δύο μονοπάτια, τα οποία οδηγούν στα Μοναστήρια της Αγίας Ματρώνας και της Αγίας Τριάδας.

Η Μονή της Αγίας Τριάδας είναι κτισμένη στην κορυφή του βουνού, εκεί που κατέληγε ο δρόμος που κατασκεύασε η Δημογεροντία της Ύδρας τον 18ο αιώνα.

Η ανέγερση της Μονής προσδιορίζεται το 1704 με κτήτορα της, τον ιερέα Αντώνιο Οικονόμου.  Ο Αντώνιος άφησε όλη του την περιουσία στη Μονή της Αγίας Τριάδας με διαθήκη του το 1736 .

Ο Παρθένιος υπήρξε ηγούμενος στα τέλη του 18ου αιώνα  και ο Χρύσανθος Καρατζάς (1839-1884), ήταν αυτός που επισκεύασε το Μοναστήρι γιατί είχε ερειπωθεί και αγόρασε την γη γύρω από αυτό.

Στην επανάσταση του 1821 η Μονή της Αγίας Τριάδας πρόσφερε οικονομική υποστήριξη στους αγωνιζόμενους Έλληνες. Το 1825, ο Τσάμης Καρατάσσος οχύρωσε το Μοναστήρι για απόκρουση τυχόν εισβολής.

Το 1915 μια μεγάλη σε ένταση θύελλα έκανε φοβερές καταστροφές στην Αγία Τριάδα αφού κατέστρεψε τον τρούλο και ένα μεγάλο μέρος της στέγης του καθολικού. Τις ζημιές της Μονής αποκατέστησε με δικά του  έξοδα το 1916 ο μεγάλος Υδραίος ευεργέτης Γκίκας Ν. Κουλούρας.

Την τετραετία 1970-1974 έγινε ανακαίνιση στην Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδας με την επίβλεψη του μακαριστού μητροπολίτη Ύδρας Ιερόθεου και εκείνη την εποχή μετατράπηκε σε Οίκο Πατερικής Διακονίας.

Το μοναστηριακό συγκρότημα παρουσιάζει τα χαρακτηριστικά του ορθόδοξου τύπου μοναστηριών, με την βυζαντινού ρυθμού εκκλησία στην μέση και γύρω της τα κτηριακά συγκροτήματα, είσοδος με καμάρα, κήπος, κτίσματα με τραπεζαρία, βιβλιοθήκη, κελιά, ξενώνας κλπ. Οι εικόνες του ναού πιθανότατα να έχουν αγιογραφηθεί από τον υδραίο αγιογράφο Καρατζά.   

Ιερά Μονή Αγίας Τριάδας Ύδρας, 18040
Τηλέφωνο Μονής: 22980-52553
Ημέρα πανήγυρις στην εορτή του Αγίου Πνεύματος

 

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΤΡΩΝΑΣ

     

Η διαδρομή από την πραλία της Ύδρας μέχρι το Μοναστήρι της Αγίας Τριάδας είναι περίπου 40 λεπτά. Στην παραλία ο πρώτος δρόμος (στην Alphabank) αριστερά οδηγεί στο γήπεδο και στη συνέχεια στην πευκόφυτη περιοχή της Μονής της Αγίας Φωτεινής.

Από την Αγία Φωτεινή παίρνουμε ένα χωμάτινο μονοπάτι και μετά από λίγο φθάνουμε στον 'Μύλο', ένα πέτρινο κτίσμα του 18ου αιώνα, το οποίο αποτελούσε μονάδα παραγωγής επεξεργασίας σίτου. Σ' αυτό το σημείο ο δρόμος χωρίζεται σε δύο μονοπάτια, τα οποία οδηγούν στα Μοναστήρια της Αγίας Ματρώνας και της Αγίας Τριάδας.

Η Ιερά Μονή της Αγίας Ματρώνας, απέχει 15 λεπτά από το Μοναστήρι της Αγίας Τριάδας, είναι γυναικεία, βρίσκεται στο Όρος Καρέσσα και εορτάζει στις 20 Οκτωβρίου. Ο κτήτωρας της ήταν ο Χρύσανθος Καρατζάς το 1865.

Στο μοναστηριακό συγκρότημα βρίσκεται και η εκκλησία του Αγίου Σώζωντος, πρόσθετο κόσμημα, στην δυσπρόσιτη πλαγιά του βουνού της “Καρέσσας”.

Ιερά Μονή Αγίας Ματρώνας Ύδρας, 18040
Τηλέφωνο Μονής: 22980 - 52552
Ημέρα πανήγυρις: 20 Οκτωβρίου, εορτή της Αγίας Ματρώνας

 

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΤΟΥ ΓΕΝΕΣΙΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΖΟΥΒΡΑΣ

Στο ανατολικό άκρο του ιστορικού νησιού της Ύδρας και στο άγονο βραχώδες οροπέδιο της Άνω Ζούρβας, βρίσκεται απομονωμένη, θα έλεγε κανείς, από το κόσμο η Ιερά Μονή Γεννήσεως της Θεοτόκου.

Πορευόμαστε στη διαδρομή Ύδρα - Άγιος Νικόλαος και συνεχίζοντας στο χωμάτινο μονοπάτι συναντάμε πολλά πέτρινα γκρεμισμένα σπίτια, στα οποία κατοικούσαν Υδραίοι βοσκοί μέχρι και τον προηγούμενο αιώνα.

Ο δρόμος διασχίζει τους πρόποδες του όρους Ομπόρι (506 μέτρα), που στ' Αρβανίτικα σημαίνει "σταθμός προβάτων".

 

 

Μέχρι τη Μονή της Ζούρβας συναντάμε δύο ξεροπόταμα και πολλά ξωκλήσια κτισμένα το 18ο αιώνα, που πρόσφατα έχουν ανακαινιστεί.

Μερικά από αυτά είναι της Αγίας Παρασκευής, του Προφήτη Ηλία και του Αγίου Γεωργίου. Ο Ιερός Ναός τής Μονής του Γενεσίου τής Θεοτόκου, πιθανό να κτίστηκε στα τέλη του 18ου αιώνα. 

Ο Υδραίος συγγραφέας Γεώργιος Σαχίνης αναφέρει, ότι συζητώντας με τον ανακαινιστή και ιδρυτή της σημερινής γυναικείας Ιεράς Μονής, τον γέροντα πνευματικό Δανιήλ Σιάκο, πληροφορήθηκε ότι η ιερά εικόνα της Παναγίας βρέθηκε το έτος 1776 μέσα σε σπήλαιο στο κτήμα του Ελευθερίου Γιαννίκη, ο οποίος και ίδρυσε το Μοναστήρι.

Σήμερα η Εικόνα βρίσκεται στο καθολικό της Ιερά Μονής και η Ιερά Εικόνα έχει επικαλυφθεί από φύλλο αργύρου και χρυσού.

Η συγκοινωνία γίνεται και μέ καϊκάκι ή βάρκα ή θαλάσσιο ΤΑΧΙ, όταν ο καιρός το επιτρέπει. Το ταξίδι διαρκεί γύρω στα 45 λεπτά. Από το λιμανάκι Λέδιζα, η ανάβαση διαρκεί περίπου 45 λεπτά και γίνεται από στενό δρομάκι με πρόχειρο καλντερίμι, με αργό ρυθμό και στάσεις.  

 

 

 

Ιερά Μονή Γενέσιου της Θεοτόκου Ζούρβας Ύδρας, 18040
Τηλέφωνο Μονής: 22980 - 52715
Ημέρα πανήγυρις: 12 Σεπτεμβρίου, εορτή Γενέσιου της Θεοτόκου Ζούρβας

 

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ

 Ξεκινώντας από την Εκκλησία του Πολιούχου του νησιού, Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου, ακολουθούμε το ανηφορικό μονοπάτι που οδηγεί στην Μονή του Προφήτη Ηλία, σε 60 περίπου λεπτά, που ιδρύθηκε το 1813 από αγιορείτες «Κολλυβάδες» πατέρες, στη θέση ενός μονυδρίου, που ήταν μετόχι της Ι. Μ. Παναγίας της Φανερωμένης Υδρας.

Κατά τη διαδρομή συναντάμε ένα πανέμορφο δάσος με πεύκα και στην περιοχή των "Παλαιών Καλογραιών", ένα παλιό γυναικείο Μοναστήρι. Στη διαδρομή υπάρχουν παγκάκια για να ξαπωστάσετε και να απολαύσετε τη μοναδική θέα. Από ένα σημείο και μετά το μονοπάτι γίνεται καλντερίμι με σκαλάκια που σε οδηγεί στην πύλη της Μονής, όπου σε καλωσορίζει ο Προφήτης Ηλίας με ανοιχτές τις αγκάλες του, κοιτάζοντάς σε από ένα ψηφιδωτό που στολίζει την πύλη.

Το καθολικό της Μονής είναι ρυθμού απλής βασιλικής με τρούλο, κατά το αγιορείτικο πρότυπο, που περιβάλλεται από κελιά ή βοηθητικά κτίσματα και εγκαινιάστηκε το 1815, την ημέρα της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου. Σήμερα σώζονται αρκετές παλαιές φορητές εικόνες, ο Παντοκράτωρ στον τρούλο, η Πλατυτέρα και ένα υπέροχο ξυλόγλυπτο τέμπλο.

Η Μονή διαθέτει πλούσια βιβλιοθήκη, που οργανώθηκε ιδιαίτερα το 1870 από τον τότε ηγούμενο Ιερόθεο Κωστόπουλο, ενώ στο προαύλιο του Μοναστηριού του Προφήτη Ηλία υπάρχει στέρνα με πόσιμο νερό, αλώνι και στάβλοι.

Το έτος 2000 εκοιμήθη ο τελευταίος της εκλεκτής εκείνης συνέχειας των Κολλυβάδων του 1813,π. Ευθύμιος Σκάγκος.

Η Μονή κατόπιν ενεργειών της Ιεράς Μητροπόλεως Υδρας, Σπετσών και Αιγίνης επανδρώθηκε και πάλιν από το Αγιον Ορος, από την Μονή του Οσίου Γρηγορίου.

Κατά την Επανάσταση του 1821 το Μοναστήρι λειτούργησε ως φυλακή και έμεινε σε αυτό για ένα διάστημα φυλακισμένος ο Κολοκοτρώνης και άλλοι οπλαρχηγοί.  


Ιερά Μονή του Προφήτη Ηλία Ύδρας, 18040
Τηλέφωνο Μονής: 22980 - 52540
Ημέρα πανήγυρις: 20 Ιουλίου, εορτή του Προφήτου Ηλία

 

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΕΥΠΡΑΞΙΑΣ

Ξεκινώντας από την Εκκλησία του Πολιούχου του νησιού, Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου, ακολουθούμε το ανηφορικό μονοπάτι που οδηγεί στην Μονή του Προφήτη Ηλία και της γυναικείας Μονής της Αγίας Ευπραξίας, περίπου σε 60 λεπτά.

Κατά τη διαδρομή συναντάμε ένα πανέμορφο δάσος με πεύκα και στην περιοχή των "Παλαιών Καλογραιών", ένα παλιό γυναικείο Μοναστήρι. Στη διαδρομή υπάρχουν παγκάκια για να ξαπωστάσετε και να απολαύσετε τη μοναδική θέα. Από ένα σημείο και μετά το μονοπάτι γίνεται καλντερίμι με σκαλάκια που σε οδηγεί στο Μοναστήρι του Προφήτη Ηλία.

Η Μονή της Αγίας Ευπραξίας βρίσκεται κοντά στο Μοναστήρι του Προφήτη Ηλία σε υψόμετρο περίπου 500 μέτρων με θαυμάσια θέα, ανάμεσα σε πεύκα και κυπαρίσσια. 

 

Είναι πετρόκτιστη, ιδρύθηκε το 1819 και ήταν από την αρχή γυναικεία Μονή. Ο μικρός ναός της οικοδομήθηκε το 1829 από τον π. Ιερόθεο Δοκό, που αφιέρωσε τη Μονή στην Αγία Ευπραξία.

 Η Ιερά Μονή έμεινε ονομαστή για την υπακοή, τη φιλαδελφεία, την πνευματικότητα και τη φιλοπονία των γυναικών που μονάζουν σ' αυτήν. Τα υφαντά της υπήρξαν ονομαστά.

Στο παρελθόν η Μονή είχε τέτοια άνθηση, ώστε στελέχωσε τρεις νέες Ιερές Μονές: Των Αγίων Αναργύρων της Ερμιόνης, της Αγίας Ματρώνης Υδρας και της Ελευθερώτριας Αιγίνης.

Στην Ιερά Μονή σήμερα μονάζουν 3 μοναχές και στον περίβολο της μπορείτε να δείτε και να αγοράσετε πολύ όμορφα εργόχειρα.

Ιερά Μονή Αγίας Ευπραξίας Ύδρας, 18040
Τηλέφωνο Μονής: 22980 - 52484
Ημέρα πανήγυρις: 25 Σεπτεμβρίου, εορτή της Αγίας Ευπραξίας

 

ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ & ΕΛΙΣΑΒΕΤ  

Στην παραλία, ο πρώτος δρόμος (στην Alphabank) αριστερά, μετά τα flying dolphin, οδηγεί στο γήπεδο της Ύδρας και στη συνέχεια στην πευκόφυτη περιοχή της Μονής της Αγίας Φωτεινής.

Το 1860 ο Υδραίος Ιερομόναχος Π. Άνθιμος Χατζηκωνσταντάκης, Μοναχός της Μονής του Προφήτη Ηλία, αγόρασε το μικρό εκκλησάκι της Αγίας Φωτεινής, σε κτήμα με καρποφόρα δέντρα, και ίδρυσε Μονύδριον Παρθένων Γυναικών, στο οποίο έκτισε επιπλέον κελιά των Μοναχών.

Το 1881 απεβίωσε και άφησε κληρονόμους του τις Μοναχές Ευδοκία Τσιγγάρη (πρώτη Ηγουμένη) και τις ανηψιές της Φωτεινή και Μακρίνα Ρουμάνη.

Το 1921 κατεδαφίστηκε με τη συγκατάθεση των δύο Μοναχών - Μακρίνας και Φωτεινής - το ερειπωμένο εκκλησάκι και ανεγέρθει, υπό του Μακαριστού Μητροπολίτου Ύδρας - Σπετσών - Αιγίνης, Προκοπίου Καραμάνου, νέος Ι. Ναός στο όνομα των Αγίων Μεγαλομαρτύρων Φωτεινής και Οσίας Ελισσάβετ, βασιλικού ρυθμού.

Το 1924 οι Μοναχές Μακρίνα και Φωτεινή Ρουμάνη, δώρησαν και παρεχώρησαν τον Ι. Ν. Αγίας Φωτεινής και Ελισάβετ, μετά των πολυτίμων Ιερών σκευών στον Καθεδρικό Ναό της Ύδρας "Κοίμηση της Θεοτόκου" και το 1925, οι Μοναχές δώρησαν και παραχώρησαν ολόκληρο το κτήμα στο Μητροπολίτη.

Το 1938 πέθανε η τελευταία Μοναχή Μακρίνα (δεύτερη Ηγουμένη) και παραχωρήθηκε από τον Μητροπολίτη η Μονή για φύλαξη και καλλιέργεια στην οικογένεια Ηλία και Ζαχάρω Λεμπέση, που έμεναν δίπλα στο Ησυχαστήριο.

Το 1955 ο Μητροπολίτης Προκόπιος δώρησε στις Μοναχές Αγνή Αγγελοπούλου και Χριστονύμφη Υφαντή το κτήμα και τον Ι.Ν. των Αγίων Φωτεινής & Ελισσάβετ, για να ιδρύσουν γυναικείο Ησυχαστήριο με τρίτη Ηγουμένη την Αγνή Αγγελοπούλου.

Το 1963 ανοικοδομήθηκε και εγκαινιάστηκε ο ιερός Ναός, βυζαντινού ρυθμού, της Παναγίας Πορταϊτίσσης, της θαυματουργού ιεράς οικόνας, στην αυλή του Ι. Ησυχαστηρίο

Το 1969 κατόπιν τάματος, λόγω ιάσεως της Καθηγουμένης παρά του θαυματουργού Αγίου Νεκταρίου, ανοικοδομήθηκε και εγκαινιάστηκε, με τη βοήθεια εράνων, και δεύτερος Ναός, του Αγ. Νεκταρίου και Αγ. Μαρτύρων Κηρύκου και Ιουλιέτας

Το 1989 η εξαμελής τότε αδελφότητα του Ι. Ησυχαστηρίου υπό την ηγεσία της Αγνής Αγγελοπούλου, κατεδάφισε την ανατολική παλιά πτέρυγα και ανήγειρε νέα, η οποία στο ισόγειό της στεγάζει μαγειρείο, κελλάρι και 2 τραπεζαρίες, ενώ στο υπερώο τα κελλιά των Μοναχών

Σήμερα η αδελφότητα αριθμεί μόνο 2 Μοναχές, οι οποίες εκτός των θρησκευτικών και λατρευτικών καθηκόντων τους εργάζονται με ζήλο για τη συντήρηση και τον εξωραϊσμό της Μονής.

Ιερά Μονή Αγίας Φωτεινής & Ελισάβετ Ύδρας, 18040
Τηλέφωνο Μονής: 22980 - 52209ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΔΡΑ
ΓΑΜΟΙ - ΒΑΠΤΙΣΕΙΣ

ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΔΡΑΠΩΣ ΘΑ ΦΤΑΣΕΤΕ ΟΔΙΚΩΣ ΣΤΟ ΜΕΤΟΧΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΟΧΙ ΜΕ ΣΚΑΦΟΣ ΣΤΗΝ ΥΔΡΑ

ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΑΣΕΤΕ ΟΔΙΚΩΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΗ ΣΤΗΝ ΥΔΡΑ

ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΤΑΧΙ
ΣΤΗΝ ΥΔΡΑ

ΚΑΤΑΔΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΥΔΡΑΣΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΚΤΗΡΙΩΝ
ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΣΕΙΣ

ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΕΣ
ΕΤΑΙΡΕΙΕΣΦΙΛΟΖΩΙΚΟ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΔΡΑΣPET SHOP/ ΖΩΟΤΡΟΦΕΣΕΠΙΛΕΞΑΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΑΒΕΡΝΕΣ ΚΑΙ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΥΔΡΑ
RESTAURANT
ΣΤΗΝ ΥΔΡΑΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΑ
ΣΤΗΝ ΥΔΡΑ

CAFE SNACKS
ΣΤΗΝ ΥΔΡΑBAR CLUB
ΣΤΗΝ ΥΔΡΑ

BEACH BAR
ΣΤΗΝ ΥΔΡΑ 
 
 
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ & ΚΛΑΣΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
 
Που θα μείνετε >>
 
ΔΩΜΑΤΙΑ - STUDIOS
ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ
ΞΕΝΩΝΕΣ - ΒΙΛΛΕΣ
Που θα μείνετε >>
 
ΓΕΥΣΗ
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ-ΤΑΒΕΡΝΕΣ
ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΑ-ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΑ
ΠΙΤΣΑΡΙΕΣ-ΙΤΑΛΙΚΑ
Που θα φάτε >>
 
ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
RESTAURANT BAR
CAFE-SNACK
BEACH BAR
Πως θα διασκεδάσετε >>

         
             
     
             
             
             
ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
Κατασκευές κτιρίων και αναπαλαιώσεις στην Υδρα
 
ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ
Μαθήματα καταδύσεων στην Ύδρα
Κάθε είδους καταδυτικές εργασίες
 
ΓΑΜΟΙ-ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ-ΚΟΜΜΩΣΕΙΣ
Αναλαμβάνουμε τον καλλωπισμό,
την αισθητική και την κόμμωσή σας
 
ΓΑΜΟΙ-ΒΑΠΤΙΣΕΙΣ-ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Δεξίωση γάμου, βάπτισης
ή εκδήλωση της επιχειρησής σας
             
www.imhydra.gr
Η επίσημη ιστοσελίδα
της Ιεράς Μητροπόλεως της Ύδρας
 
www.hydra-portal.gr
Τουριστική ιστοσελίδα
του νησιού της Ύδρας
 
www.athensislands.gr
Τουριστική ιστοσελίδα
των νησιών του Αργοσαρωνικού
 
www.hydrarooms.com
Ενοικιαζόμενα Δωμάτια και
Διαμερίσματα στην Υδρα
             
 
ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ-ΠΩΛΗΣΕΙΣ
Κατοικίες, Επιχειρήσεις
Οικόπεδα, Κτήματα
ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΣΚΑΦΩΝ
Ταξιδέψτε με σκάφος στον Αργοσαρωνικό
ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ
Κρουαζιερόπλοια
στον Αργοσαρωνικό
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ
Αφίξεις
Αναχωρήσεις
ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΙΡΑΙΑ
Αφίξεις
Αναχωρήσεις
ΟΣΕ, ΚΤΕΛ
Αφίξεις
Αναχωρήσεις
ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ
Τηλεφωνικός Κατάλογος
Χρυσός Οδηγός
     
EmpNeusis Web Design and Hosting Services
Τηλ.:      210 5699786 / Κινητό: 6942523338
E-mail : webdesigner@empneusis.gr